Branch Medisch

Nijdra behaalt opnieuw bronzen Ecovadis medaille

Nieuws

Nijdra behaalt opnieuw bronzen Ecovadis medaille

EcoVadis beoordeelt bedrijven op hun duurzaamheidsprestaties, waarbij 21 indicatoren verdeeld over vier thema’s worden gebruikt. Deze thema’s zijn: milieu, arbeid en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop. Op de CO2 uitstoot van het bedrijf wordt bovendien ingezoomd. Bedrijven krijgen vervolgens een score op een schaal van 0 tot 100, waarbij een hogere score staat voor een beter presterend bedrijf.

De methodologie van EcoVadis is gebaseerd op o.a. het Global Reporting Initiative, het United Nations Global Compact en de ISO 26000 norm.

EcoVadis helpt Nijdra Group de risico's en -naleving te beheren, duurzaamheidsdoelstellingen te halen en impact op schaal te stimuleren door de verbetering van duurzaamheidsprestaties van Nijdra Group en haar waardeketen te begeleiden. Daarnaast maakt Ecovadis het mogelijk om bedrijfsprestaties op gebied van duurzaamheid te vergelijken. Bedrijven (lees: klanten Nijdra Group) kunnen onderling hun scorecard met elkaar delen.

Joeri Prince, kwaliteitsmanager Nijdra Group vertelt: “duurzaamheid wordt steeds meer gevraagd door klanten, naast EcoVadis merken wij dit aan vergelijkbare vragenlijsten vanuit onze (internationale) klanten. Door het behalen van de bronzen medaille loopt Nijdra Group voorop. In vergelijking met vorige keer heeft Nijdra Group een verhoogde score behaald. Nijdra Group scoort met name goed door de recente investering in zonnepanelen op de daken van al haar vestigingen!”